Fed tillkännager en ny inflationsmetod – ett drag som kan gynna Bitcoin

Om inflationen stiger över 2% kan folk söka aktier och krypto som ett sätt att säkra sina investeringar.

Fed-ordföranden Jerome Powell tillkännagav en ny strategi som kallas ”genomsnittlig inflationsmål”.
Inflationen får gå över de traditionella 2%.

Flytten kan locka till fler investeringar i aktier och tillgångar som Bitcoin

Federal Reserve säger att den driver bort en 40-årig praxis att höja räntorna för att avvärja högre inflation till förmån för en ny strategi.

Fed-ordföranden Jerome Powell tillkännagav flyttningen torsdag i ett tal vid Jackson Hole Economic Symposium-konferensen, som har tvingats gå virtuellt på grund av coronavirus.

Den nya politiken kallas ”genomsnittlig inflationsinriktning” innebär att centralbanken kommer att vara mer benägna att låta inflationen löpa högre än det normala målet på 2% innan man höjer räntorna.

Det betyder också att Bitcoin Era kommer att vara mindre benägna att höja räntorna när arbetslösheten sjunker – så länge inflationen också kryper upp. (Centralbankens tjänstemän har traditionellt trott att låga nivåer av arbetslöshet motsvarar högre inflation.)

I sitt tal berörde Powell en av de smärtsamma lärdomarna på 1970-talet – då konsumtionsprisinflationen, som började under 2% i början av 1960-talet, hade stigit in i tvåsiffrorna – men varnade också för att nästan ett decennium med låg inflation medför sina egna problem.

„Många tycker att det är motsatt att Fed vill öka inflationen,“ sade han i förberedda anmärkningar . „Men inflationen som är ihållande för låg kan utgöra allvarliga risker för ekonomin.“

Vad betyder det här?

Nyheterna kan vara bra för dem som letar efter „enkla pengar“.

Många investerare säger att aktiemarknaden stöds av Fed: s triljoner dollar nyskrivna pengar – skapade i ett försök att avvärja ekonomisk kris under koronaviruset. Detta har medfört en massa „enkla pengar“ -folk – bland dem Barstool Sports David Portnoy, som nyligen har börjat handla i dag och handla i kryptovaluta – på aktiemarknaden.

På det gamla sättet att göra saker, om inflationen började stiga över 2%, skulle Fed vara under vapnet för att höja räntorna för att hindra den från att gå något högre. Men nu, i den nya modellen, har centralbanken gått med på att låta inflationen löpa „måttligt“ över Fed: s 2% -mål.

När trycket är avstängd kan Fed uppenbarligen fortsätta skriva ut pengar för att stimulera ekonomin. (Kom ihåg att Fed har ett dubbelt mandat för att främja ekonomiska förhållanden som uppnår både stabila priser och hållbar sysselsättning.)

Det innebär att det kommer att finnas potentiellt ännu mer pengar på aktiemarknaden och – som DeFi-startande grundare och Cornell-professor Emin Gün Sirer förutspådde i juni – till tillgångar som Bitcoin. Även om Bitcoin också tenderar att vara väldigt volatil. Det går inte alltid upp.

„Aktier övervärderas av alla traditionella metriska och pengarna på sidelinjen kommer att leta efter värdefulla investeringsplatser,“ sa han till Decrypt vid den tiden. „Jag förväntar mig ett återuppvänt intresse för krypto, en tjurkörning.“

admin

http:

View more posts from this author