Bitcoin wordt overtroffen door Ethereum in termen van USD-overschrijvingsvolume

Ethereum (ETH) heeft onlangs Bitcoin (BTC) voor het eerst overtroffen in termen van het USD-overdrachtvolume, zo blijkt uit de gegevens van CoinMetrics.

Op 6 september bereikte de dollarwaarde van de ETH-transacties die over het netto-netwerk werden verstuurd $3,15 mld, terwijl het transfervolume van Bitcoin $2,94 mld bedroeg.

De ERC-20 versie van de Tether (USDT) stablecoin ademt ook in de nek van de Bitcoin met $2.92 mld.

In juli was de dagelijkse transactiewaarde van Bitcoin lager dan die van USDT.

Ethereum leidt nu in zes verschillende cijfers

Dit is weer een andere wijdverbreide metriek uit de Flippening Index van Blockchain Center’s Holger Rohm waar Ethereum de crypto-koning al heeft ingehaald:

„De term Flippening verwijst naar de mogelijkheid dat Ethereum (ETH) de Bitcoin (BTC) inhaalt als de grootste cryptocurrency. Aanvankelijk beschreef het het hypothetische moment in de toekomst waarop Ethereum de Bitcoin per marktkapitalisatie inhaalt. Deze tool gaat nog een stap verder en kijkt naar de langetermijntrend van acht verschillende metrieken, die de status van beide netwerken laten zien“.

ETH loopt al voor op BTC als het gaat om het handelsvolume, het aantal transacties, de transactiekosten, de Google-zoekrente en het aantal knooppunten.

De index staat momenteel op 67,7 procent (maximaal 7,5 procent na het toevoegen van het dollar-overdrachtvolume aan zijn ‚omgedraaide‘ metriek).

De echte „flippening“ is niet in zicht

Natuurlijk loopt Bitcoin nog ver voor op Ethereum wat betreft de marktcap, wat de initiële definitie was van de term „flippening“ die populair werd tijdens de ICO-boom van 2017.

Zoals gemeld door de U.Today, bereikte het ETH/BTC-paar zijn hoogste niveau sinds januari 2019 op 1 september, maar het heeft sindsdien 15 procent teruggehaald tijdens een all-round marktcorrectie.

Ethereum moet ook nog de actieve adressen van Bitcoin inhalen die op 7 augustus een nieuw jaarlijks hoogtepunt van 1.120.216 hebben bereikt.

admin

http:

View more posts from this author